Suzuki Motor Corp a anuntat joi ca profitul sau operational a urcat anul trecut cu 12%, la un nivel record, datorita cresterii vanzarilor de autoturisme din India, insa anticipeaza o prima scadere a profitului din ultimii sapte ani, pe fondul competitiei si a deprecierii dolarului, arata Reuters, citat de NewsIn.
Producatorul japonez de autoturisme estimeaza ca isi va diminua profitul net cu 6,3%, la 140 miliarde yeni (1,35 miliarde dolari) in anul financiar ce se va incheia in martie 2009, cand sectorul se va confrunta cu mari pierderi valutare, scumpirea materiilor prime si reducerea cererii in Statele Unite.

In anul financiar care s-a incheiat la 31 martie, Suzuki a marcat un profit operational de 149,41 miliarde yeni, in contextul in care analistii anticipau un profit de 152,88 miliarde yeni, potrivit estimarilor Reuters. Profitul net a crescut cu 7%, la 80,25 miliarde yeni, in timp ce veniturile au crescut cu 11%, la 3.500 miliarde yeni.

Prezenta limitata a companiei pe piata americana a ferit-o de o scadere a vanzarilor in Statele Unite, benefiind in schimb de veniturile stabile din India, unde domina piata prin divizia Maruti Suzuki India Ltd

Directorul executiv Osamu Suzuki a avertizat ca se va inregistra o intensificare a competitiei si a spus ca anul urmator va fi unul de "contemplare" a modului in care trebuie sa procedeze companiile in fata unor noi provocari, printre care si lansarea autoturismului de 2.500 dolari al rivalilor de la Tata Motors Ltd.

"In India, de exemplu, grupul Tata va dezvolta un astfel de autoturism. Putem concura cu ei? Sunt multe lucruri de luat in calcul", a spus Suzuki in cadrul unei conferinte de presa.

Piata estimeaza ca profitul operational al Suzuki va scadea in acest an la 145,38 miliarde yeni, desi multi analisti asteapta o revenire in anul urmator, cand va fi majorata capacitatea de productie si cand se estimeaza ca nu va mai exista impactul valutar negativ.

Suzuki vrea sa-si majoreze vanzarile de autoturisme la nivel mondial cu 22%, la 2,95 milioane vehicule, si vanzarile de motociclete cu 32%, la 4,4 milioane unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri