Producatorul de automobile Mazda a intrecut estimarile analistilor si a vandut anul trecut 1.363.000 de unitati automobilistice in toata lumea.

Compania este increzatoare in ceea ce priveste nivelul vanzarilor pentru anul in curs, in ciuda cresterii pretului la carburanti si a cererii scazute de masini in Statele Unite si Japonia, cele mai mari piete de desfacere ale Mazda.

Totodata, producatorul de masini se asteapta sa creasca vanzarile, la 1,48 milioane de unitati, potrivit Motor Authority.

Citeste si:

Lansarea unui numar semnificativ de modele noi pe piata (Mazda2, Mazda6 si modelul CX-9), pe parcursul anului trecut, a ajutat compania auto sa raporteze un rezultat puternic.

In plus, Mazda a vandut in primul trimestru din acest an 626 de masini in Romania, fata de 97 de unitati comercializate in aceeasi perioada a anului trecut, luna martie reprezentand un record in istoria marcii pe piata autohtona.

De asemenea, constructorul japonez Honda a inregistrat in 2007 o crestere a vanzarilor de autoturisme pe piata romaneasca de 292,4% fata de anul 2006, comercializand nu mai putin de 1.970 de masini.