General Motors va reduce productia de camioane pick-up de mare tonaj si cea de autovehicule sport cu pana la 138.000 de unitati, in patru uzine din America de Nord, ca urmare a cererii mari de masini de mici dimenisuni, potrivit Wall Street Journal.

Producatorul auto va scadea productia de camioane cu 88.000 de unitati pe parcursul acestui an, iar pe cea a modelelor SUV cu 50.000, enunta oficiali ai companiei.

GM a inregistrat in ultimii trei ani pierderi semnificative, iar analistii considera ca 2008 va fi, de asemenea, un an ghinionist.

Reducerea numarului de autovehicule va afecta 3.500 de salariati ai companiei auto, scrie Wall Street Journal.

Cererea camioanelor este in scadere din cauza problemelor de ordin economic existente si a cresterii pretului la combustibil, drept pentru care si producatorul GM “trebuie sa-si alinieze linia de productie conform realitatilor pietei”, sustine Troy Clarke, presedintele General Motors America de Nord.

Vanzarile la camioanele cu pick-up au scazut, in primul trimestru din 2008, cu 15%, iar cele la SUV-uri cu 26%, prezinta oficiali ai companiei.

De asemenea, numai in luna martie din acest an, vanzarile la aceste produse ale GM au scazut cu 22%, iar cele la masini cu 14%.

GM a avut o pierdere neta de 38,7 miliarde de dolari (26,4 miliarde euro) anul trecut, cauzata de nivelul prea mare al provizioanelor inscrise de companie in al treilea trimestru pentru a ajusta valoarea averilor fiscale si a fost depasita de Toyota, care a aratat in anul fiscal incheiat in martie 2008 o crestere in vanzari de 6,4%, per total, de pana la 9,66 de milioane de masini vandute.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
VIDEO: Masina fara VOLAN si fara PEDALE
Setari Cookie-uri