Castigurile Daimler inainte de deducerea dobanzii si impozitarii din primul trimestru s-au diminuat cu 40%, peste asteptari, pana la 1,976 miliarde euro (3,08 miliarde dolari), ca urmare a unor costuri unice.

Daimler a aratat, in cadrul prognozei sale pe 2008, ca asteptarile privitoare la cresterea profitului operational exclud perpetuarea cheltuielilor pentru Chrysler, producatorul de automobile care are probleme din Statele Unite, la care Daimler a vandut in anul 2007 detinerea majoritara.

"Pe baza proiectiilor confirmate ale diviziei, grupul Daimler se asteapta ca in 2008 sa afiseze castiguri inainte de deducerea dobanzii si a impozitarii (EBIT) mult peste cele de anul trecut, iar in acestea nu sunt incluse si efectele legate de Chrysler", arata un comunicat al Chrysler.

Daimler a avut castiguri inainte de deducerea dobanzii si a impozitarii de 8,71 miliarde euro in 2007, an in care rezultatele au fost sustinute de elemente unice de aproape 1 miliard euro, potrivit NewsIn.

Detinerea de 19,9% pe care o mai are Daimler la Chrysler a taiat 340 de milioane de euro din castigurile Daimler din primul trimestru, precizeaza comunicatul producatorului de automobile, inclusiv costuri de restructurare de 94 milioane euro.

Analistii chestionati de Reuters estimasera ca Daimler va avea castiguri inainte de deducerea dobanzii si a impozitarii de 2,205 miliarde euro in primul trimestru, in scadere cu o treime fata de aceeasi perioada de anul trecut, cand compania a avut incasari de 1,56 miliarde euro din vanzarea unui pachet de actiuni la grupul aerospatial si de aparare EADS.

Venitul Daimler a crescut pana la 23,46 miliarde euro in primul trimestru, ca urmare a deprecierii dolarului.

Divizia de automobile de lux Mercedes-Benz a inregistrat, insa, o crestere a castigurilor cu 45% pana la un nivel de 1,15 miliarde euro in trimestrul intai, ceea ce descrie o marja de 9,2% fata de 9,1% in 2007 si, respectiv, 10,4% doar in trimestrul al patrulea.

Titlurile Daimler s-au ieftinit cu 0,1% pana la 50,81 euro/actiune, in timp ce indicele bursier DJ Stoxx pentru sectorul auto european s-a depreciat cu 1%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Succesul Dacia, lovit de noile reglementari privind poluarea
Setari Cookie-uri