Daimler a aratat, in cadrul prognozei sale pe 2008, ca asteptarile privitoare la cresterea profitului operational exclud perpetuarea cheltuielilor pentru Chrysler, producatorul de automobile care are probleme din Statele Unite, la care Daimler a vandut in anul 2007 detinerea majoritara.

"Pe baza proiectiilor confirmate ale diviziei, grupul Daimler se asteapta ca in 2008 sa afiseze castiguri inainte de deducerea dobanzii si a impozitarii (EBIT) mult peste cele de anul trecut, iar in acestea nu sunt incluse si efectele legate de Chrysler", arata un comunicat al Chrysler.

Daimler a avut castiguri inainte de deducerea dobanzii si a impozitarii de 8,71 miliarde euro in 2007, an in care rezultatele au fost sustinute de elemente unice de aproape 1 miliard euro, potrivit NewsIn.

Detinerea de 19,9% pe care o mai are Daimler la Chrysler a taiat 340 de milioane de euro din castigurile Daimler din primul trimestru, precizeaza comunicatul producatorului de automobile, inclusiv costuri de restructurare de 94 milioane euro.

Citeste si:

Analistii chestionati de Reuters estimasera ca Daimler va avea castiguri inainte de deducerea dobanzii si a impozitarii de 2,205 miliarde euro in primul trimestru, in scadere cu o treime fata de aceeasi perioada de anul trecut, cand compania a avut incasari de 1,56 miliarde euro din vanzarea unui pachet de actiuni la grupul aerospatial si de aparare EADS.

Venitul Daimler a crescut pana la 23,46 miliarde euro in primul trimestru, ca urmare a deprecierii dolarului.

Divizia de automobile de lux Mercedes-Benz a inregistrat, insa, o crestere a castigurilor cu 45% pana la un nivel de 1,15 miliarde euro in trimestrul intai, ceea ce descrie o marja de 9,2% fata de 9,1% in 2007 si, respectiv, 10,4% doar in trimestrul al patrulea.

Titlurile Daimler s-au ieftinit cu 0,1% pana la 50,81 euro/actiune, in timp ce indicele bursier DJ Stoxx pentru sectorul auto european s-a depreciat cu 1%.