Veniturile s-au mentinut la 18,09 miliarde euro, iar marja a fost de aproape 2,55%, fata de 2,14% anul trecut.

Divizia de servicii financiare a grupului a anuntat ca profitul operational a crescut cu 7%, la 276 milioane euro, in ciuda inaspririi conditiilor de creditare si a majorarii costurilor de refinantare din piata.

Printre alte marci importante ale grupului, unitatea ceha Skoda a continuat sa ofere o sustinere puternica, afisand o crestere de 5,8% a profitului operational, la 182 milioane euro, desi profitabilitatea a scazut cu 0,2%, la 8,3%.

Citeste si:

Marca SEAT a trecut la un profit de 12 milioane euro, de la o pierdere de 11 milioane euro, in timp ce divizia de vehicule comerciale VW a afisat o crestere de 56% a profitului operational in acest trimestru, la 103 milioane euro.

Grupul a publicat rezultatele preliminare pentru primul trimestru saptamana trecuta, rezultate care nu a depasit estimarile, ci au fost in linie cu acestea, la fel ca in trimestrele recente.

Volkswagen estimeaza pentru 2008 o crestere a vanzarilor de vehicule, a veniturilor si a profitului operational, dar si un aflux de capital pozitiv si imbunatatirea nivelului de lichiditate in cadrul diviziei de autoturisme.