General Motors va creste pretul la masinile noi pe care le va lansa pe piata, din cauza problemelor economice ridicate de cresterea petrolului si vanzarile relativ scazute la automobilele de pe piata americana si cea japoneza, a declarat Mark LaNeve, directorul de marketing al GM, citat de Motor Authority.

Preturile automobilelor vor creste cu circa 6.000 de dolari (3.857 euro), dupa cum sustinea, anterior, Bob Lutz, vicepresedintele companiei.

In schimb, LaNeve nu a facut nici o estimare pentru perioada in care vor creste preturilor masinilor si nici nu a declarat cu cat se vor scumpi produsele General Motors.

Acesta a adaugat ca anumiti rivali din industria auto si-au marit deja preturile la automobilele produse, drept pentru care si GM va trebui sa intre in competitie cu acestia, scrie Motor Authority.

GM, ale carui actiuni s-au apreciat cu aproape 4% in primul trimestru din acest an, a inregistrat, de asemenea, cheltuieli in valoare de 1,45 miliarde dolari pentru investitia in compania financiara GMAC si o pierdere de 731 milioane dolari din expunerea la falimentul furnizorului de piese auto, fosta subsidiara, Delphi Corp.

De asemenea, numai in luna martie din acest an, vanzarile la camioanele GM au scazut cu 22%, iar cele la masini cu 14%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ford va concedia 20% din forta de munca din Europa