Sindicatele canadiene au votat duminica in favoarea inghetarii salariilor pe o perioada de trei ani, insa au respins regimul salarial in doua etape, intre vechii si noii angajati, intocmit de producatorul american de automobile, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.
Propunerea a fost votata de 78% din cei 8.900 de sindicalisti ai filialei canadiene Ford, in cadrul unui scrutin organizat in acest week-end, a anuntat duminica sindicatul.

Votul urmeaza unui acord incheiat saptamana trecuta intre sindicatul muncitorilor canadieni din industria automobilelor (TCA) si Ford Canada.

Acordul, care a fost formulat cu peste patru luni inainte de expirarea conventiei colective in vigoare, calificata vineri ca "fara precedent" de conducerea Ford.

Constructorul american de autoturisme a avut o performanta peste asteptari in primul trimestru, insa nu poate sustine profitabilitatea inainte de 2009.

Acordul prevede in principal ca noii angajati sa primeasca la inceput numai 70% din salariul de baza, urmand sa ajunga la acelasi nivel cu ceilalti salariati dupa o perioada de trei ani, fata de un nivel initial de 85% pentru o perioada de doi ani, asa cum este in prezent.

In schimb, Ford a renuntat la intentia de a introduce un regim salarial in doua etape intre vechii si noii angajati, regim acceptat anul trecut de sindicatul american UAW.

"Este o victorie pentru noi, membrii sindicatului", a declarat presedintele TCA, Buzz Hargrove, care si-a anuntat si retragerea din functie, aproape de pensionare, dupa o cariera de 30 de ani.

"Acordul vine in ajutorul angajatilor si pensionarilor nostri si recunoaste totodata provocarile cu care se confrunta industria, fara sa intoarca spatele noilor angajati, prin introducerea regimului salarial in doua etape", a adaugat acesta.

Totodata, sindicatele canadiene au acceptat sa faca si alte sacrificii.

Acestea au acceptat ca perioada de vacanta sa fie redusa la o saptamana si au renuntat la o alocatie ce indexa salariile la costul de viata pentru urmatoarele cinci trimestre.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri