Guvernul roman si Mercedes discuta posibilitatea amplasarii unei fabrici auto in nordul Timisoarei, in apropierea viitorului culoar IV Paneuropean, iar decizia ar putea fi luata in doua sau trei saptamani, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Marius Popovici.

Potrivit lui Popovici, daca Mercedes va decide sa construiasca fabrica in judetul Timis, va avea de castigat de pe urma pozitiei, datorita faptului ca in zona va fi construita autostrada spre Ungaria (Culoarul IV Paneuropean), precum si de pe urma fortei de munca bine calificate.

Mai mult, vicepresedintele CJ Timis a precizat ca, din informatiile sale, unele persoane fizice ar fi oferit o suprafata de teren de 150 ha. pentru realizarea fabricii Mercedes la nord de Timisoara, conform NewsIn.

Totusi, Marius Popovici a spus ca deocamdata Guvernul nu a transmis nicio instiintare oficiala cu privire la stadiul discutiilor, dar a precizat ca nu vede nici un impediment in calea realizarii acestui proiect, nici macar de ordin ecologic, impactul negativ al fabricii asupra mediului urban fiind minim datorita relativei distante de municipiul Timisoara.

Omul de afaceri Ion Tiriac a declarat la inceputul acestei luni ca in circa trei saptamani se va da un raspuns concret referitor la stabilirea unei uzine Mercedes in Romania.

In luna aprilie, directorul departamentului de cercetare si dezvoltare al companiei, Thomas Weber a declarat, la Salonul Auto de la Beijing ca Daimler va decide anul acesta unde anume va fi localizata noua uzina Mercedes in Europa de Est.

Thomas Weber nu a confirmat atunci informatiile aparute deja in presa, conform carora Romania ar fi candidata favorita in alegerea locatiei si a precizat doar ca fabrica se va construi "in estul Europei". Weber a adaugat ca sunt evaluate mai multe posibile locatii iar decizai finala va fi luata in cursul acestui an.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si