Inspectorii Consiliului Concurentei au efectuat inspectii inopinate la o serie de societati active pe aceasta piata, inclusiv la Federatia Patronala a Scolilor de Soferi din Romania. "Documentele ridicate in cadrul inspectiei inopinate se afla in analiza autoritatii de concurenta in cadrul procedurii specifice de investigatie", se arata in comunicatul autoritatii.

Conform sursei citate Legea concurentei interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, orice decizii luate de asociatiile de agenti economici si orice practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect restrangerea, impiedicarea ori denaturarea concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia.

De asemenea, in timpul inspectiilor reprezentantii Consiliului Concurentei au reamintit politica de clementa pe care aceasta institutie a adoptat-o in anul 2004 prin care autoritatea romana de concurenta poate acorda imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor pentru societatile care incalca prevederile legislatiei in domeniu si care prin furnizarea de informatii sau documente contribuie la depistarea si sanctionarea acestora.