Constructorul german de autoturisme sport Porsche a decis sa faca apel la justitie pentru a putea prelua controlul companiei Volkswagen, dupa ce in aprilie 2008 amendamentul sau ce urmarea modificarea "legii Volkswagen" a fost respins.
Porsche a decis sa "depuna plangere impotriva respingerii amendamentului sau de catre consiliul general al Volkswagen pe 24 aprilie 2008", in fata tribunalului din Brunswick.

Este vorba despre clarificarea situatiei juridice, dupa condamnarea de anul trecut a "legii Volkswagen" de catre curtea europeana de justitie.

Aceasta lege, ce figureaza din anii 1960 in statutul Volkswagen, a fost considerata ca incalca principiul liberei concurente.

Porsche reproseaza landului Saxonia de Jos, ce detine 20% din Volkswagen, ca a votat impotriva amendamentului sau in aprilie, acuzand autoritatile de acolo ca ingreuneaza aplicarea legislatiei europene.

"O aplicare partiala a legii, cum a cerut landul Saxonia de Jos in cadrul consiliului general al Volkswagen, nu ajuta la clarificarea lucrurilor, alimentand confuzia", a precizat Porsche.

Curtea europeana de justitie (CEJ) a respins o prevedere a legii ce limiteaza la 20% drepturile de vot ale unui actionar, oricat de mare ar fi participatia detinuta.

Insa cele doua parti discuta cu privire la un alt amendament, care fixeaza la 20% minoritatea de blocaj, si care, potrivit autoritatilor din Saxonia de Jos si guvernului federal, nu a fost condamnata de catre CEJ.

Consiliul german de ministri se va reuni astaxi pentru a se pronunta cu privire la o noua lege Volkswagen.

Berlinul doreste mentinerea minoritatii de blocaj la 20%, aceasta oferind drept de veto guvernului in ceea ce privestre deciziile strategice ale grupului.

Porsche doreste aducerea minoritatii de blocaj la 25%, asa cum este in majoritatea companiilor, pentru a putea prelua controlul decizional al Volkswagen, in care detine o participatie de 31%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri