Producatorul german de automobile Daimler a ales Polonia pentru locul unei noi fabrici Mercedes, de 800 milioane de euro, investitie pentru care se lupta si Romania, potrivit unor surse din cadrul grupului, implicata in negocieri, citate de publicatia Newsweek Polska.

Fabrica va fi amplasata pe un teren de 22 de hectate, la Ujazd, in apropiere de granita dintre Polonia si Germania, si va construi automobile Mercedes. Unitatea va avea peste 3.000 de angajati, iar activitatea de productie va incepe dupa 2010.

Guvernul roman si Mercedes discuta posibilitatea amplasarii unei fabrici auto in nordul Timisoarei, in apropierea viitorului culoar IV Paneuropean, iar decizia ar putea fi luata in doua sau trei saptamani, declara saptamana trecuta vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Marius Popovici.

Potrivit lui Popovici, daca Mercedes va decide sa construiasca fabrica in judetul Timis, va avea de castigat de pe urma pozitiei, datorita faptului ca in zona va fi construita autostrada spre Ungaria (Culoarul IV Paneuropean), precum si de pe urma fortei de munca bine calificate.

Mai mult, vicepresedintele CJ Timis a precizat ca, din informatiile sale, unele persoane fizice ar fi oferit o suprafata de teren de 150 ha. pentru realizarea fabricii Mercedes la nord de Timisoara.

In luna aprilie, directorul departamentului de cercetare si dezvoltare al companiei, Thomas Weber a declarat, la Salonul Auto de la Beijing ca Daimler va decide anul acesta unde anume va fi localizata noua uzina Mercedes in Europa de Est.

Thomas Weber nu a confirmat atunci informatiile aparute deja in presa, conform carora Romania ar fi candidata favorita in alegerea locatiei si a precizat doar ca fabrica se va construi "in estul Europei". Weber a adaugat ca sunt evaluate mai multe posibile locatii iar decizai finala va fi luata in cursul acestui an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Concedieri masive facute de catre un gigant din industria auto