Potrivit lui LeQuement, la centrul de design al companiei din Europa Centrala se va lucra atat la modelele Dacia, cat si la proiecte realizate pentru game din strainatate.

Oficialii Renault au prezentat astazi prima creatie a centrului de la Bucuresti, o versiune imbunatatita a Logan Pick-Up.

"Am ales acest model pentru ca este foarte popular in Romania", a declarat directorul de design industrial al companiei.

Centrul inaugurat de Renault la Bucuresti este al saselea centru de design al companiei. Primul a fost infiintat in 1989, la Barcelona, acesta fiind urmat de cele de la Paris, Coreea de Sud, India (Bombay) si din America Latina.

Citeste si:

Potrivit lui Le Quement, prin localizarea centrelor de design in mai multe zone ale lumii, Renault preia "tendintele locale" in materie de design.

La centrul de la Bucuresti sunt angajate in prezent 15 persoane, iar pana in 2009 numarul acestora se va dubla. Angajatii sunt de nationalitate romana, rusa, bulgara, slovena, canadiana si franceza.

Grupul Renault a anuntat, la sfarsitul anului 2006, ca va aduce in Romania tot procesul de fabricatie al automobilelor, inclusiv partea de design si de cercetare.

Activitatea de cercetare se va desfasura intr-un centru din localitatea damboviteana Titu, investitia fiind estimata la 450 de milioane de euro. Centrul va cuprinde o pista de incercari pentru vehiculele multimarca, o sectie de inginerie pentru masini, un centru de incercari mecanice si departamente de informatica, contabilitate si monitorizare clienti.