Dacia a lansat ieri seara oficial in Romania noul model Sandero. Acesta este al cincilea autoturism dezvoltat de Renault si Dacia pe platforma Logan.
Sandero va fi comercializat in Romania la preturi cuprinse intre 6.500 si 9.500 euro cu toate taxele incluse iar estimarile arata ca lansarea sa va duce la cresterea vanzarilor totale Dacia cu 35 la suta in Romania si cu 17 la suta pe pietele internationale.

Iinvestitiile se ridica la 147 milioane euro, din care 82 milioane euro pentru modernizarea liniilor de productie de la Mioveni iar restul pentru design si cercetare.

Dacia Sandero este echipat cu un sistem de asistenta la franarea de urgenta (AFU), are sistemul ABS in dotarea standard precum si un sistem de prindere a scaunului pentru copil ISOFIX.

Noul Sandero este disponibil in cinci versiuni de echipare si doua motorizari pe benzina, una cu un motor de 1.4 litri de 75 de cai putere, iar cealalta cu un motor de 1.6 litri si 90 CP.

Modelul nu va fi disponibil cu motorizari diesel, acestea urmand sa fie introduse anul viitor, din cauza restrictiilor de productie ale uzinei de la Pitesti si ale furnizorului de motoare alimentate cu motorina.

Sandero este al cincilea model al gamei Dacia, gama care cuprinde deja doua vehicule de persoane, Logan berlina si Logan MCV, dar si doua vehicule utilitare, Logan VAN si Logan Pick-Up. Modelul are lungime 4,02 m, latime 1,75 m si ampatament de 2,59 m, iar portbagajul are capacitate de 320 litri). Emisiile de CO2 sunt reduse, iar costurile de reparatie si intretinere foarte scazute.

Pentru inceput, Dacia propune variantele de motorizare pe benzina, 1.4 l 75 CP si 1.6 l 90 CP, urmand ca ulterior sa fie disponibile si motorizarile diesel. Costurile au scazut cu 17% pentru motorizarile pe benzina si 34% pentru motorizarile diesel.

Versiunea de baza, care se numeste simplu "Sandero", costa 6.890 de euro si cuprinde, in dotarea standard, airbag pentru sofer, ABS si AFU (asistenta la franarea de urgenta), trei centuri de siguranta spate reglabile pe inaltime si bancheta din spate rabatabila. Versiunea de baza de echipare poate avea doar motorul de 1.4 litri.
Celelalte versiuni au preturi mai ridicate, astfel: Ambiance - 7.350 euro pentru motorul 1.4 litri si 75 CP si 7.750 euro pentru motorul 1.6 litri si 90 CP, Preference – un pret cuprins intre 8.050 euro si 8.450 euro, in functie de motorizari, Laureate - intre 8.950 euro si 9.350 euro, iar Prestige - 9.850 euro. Preturile au toate taxele incluse, potrivit unui comunicat Dacia.

Prestige introduce o noutate absoluta
in gama Dacia, tapiteria si armonia interioara de culoare bej. Principalele echipamente suplimentare fata de versiunea Laureate sunt jante din aluminiu, tapiterie bej, volan si maneta schimbator de viteza imbracate in piele, geamuri electrice spate si radio CD cu MP3.

Dacia a vandut pe plan mondial peste 230.000 de automobile anul trecut, in crestere cu 17,4% fata de 2006, in timp ce vanzarile grupului Renault au avansat cu 2,2%, pana la peste 2,48 milioane unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri