Cel mai recent studiu realizat de J.D. Power&Associates a analizat calitatile pe care le detin automobilele produse de cele mai mari branduri din industria auto.

Producatorul auto Ford a aratat in 2008, pentru al patrulea an consecutiv, rezultate ce demonstreaza o calitate superioara a brandului, acesta avansand cu doua locuri in topul celor mai bine cotate nume din industria auto, informeaza Automotive News.

Alaturi de Ford sta si brandul Mercury, care a indeplinit aceleasi performante, ambele companii clasandu-se in primele opt pozitii ale topului.

In ceea ce priveste Ford, 11 din cele 14 modele incluse in cadrul studiului organizat de J.D. Power & Associates au demonstrat ca s-au dezvoltat intr-un ritm accelerat de-a lungul acestui an.

Calitatea este un element crucial, atat in ceea ce priveste reconstruirea imaginii pe care o are compania auto, dar si in privinta vanzarilor automobilelor Ford.

Cat despre automobilul Lincoln, acesta a scazut fata de anul precdent, trecand de pe locul 3 pe 15.

In categoria masinilor de dimensiuni mici, modelul Mini ocupa locul 35 in top, aflandu-se cu o pozitie inaintea automobilului Jeep. Mini nu a fost inclus in acest studiu si in 2007.

Infiniti a trecut de pe pozitia 9 pe a doua, in urma producatorului auto Porsche, cel din urma mentinandu-se pe pozitii pentru al treilea an consecutiv.

Audi a fost detronat in acest an. Daca in 2007 acesta se situa pe al patrulea loc, anul acesta a ajuns pe al zecelea, din cauza problemelor intampinate la fabricarea unui numar considerabil de autovehicule.

In schimb, Cadillac a cunoscut o revenire spectaculoasa pe sectorul masinilor de lux, si a urcat pe locul zece, la egalitate cu Audi, care se clasa pe locul 25 anul trecut, relateaza Automotive News.

De asemenea, General Motors face progrese, in ciuda nivelului economic scazut al Statelor Unite, care impiedica dezvoltarea afacerilor companiei.

Noul model sedan Chevrolet Malibu a fost catalogat drept al patrulea cel mai bun autovehicul al industriei din care face parte, castigand, totodata, premiul pentru cea mai buna masina din segmentul de automobile de dimensiuni mijlocii.

Totusi, GM a dat gres in incercarea de a face parte din top 10, desi patru modele ale companiei (Cadillac, Buick, Chevrolet si Pontiac) au crescut in 2008 din punct de vedere al performantei, fata de anul precedent.

Producatorul Chrysler a inregistrat cele mai proaste rezultate din industrie, astfel ca brandul Jeep a afisat cele mai slabe performante din domeniu, iar Dodge si Chrysler au ocupat locurile 28 si, respectiv, 29 in clasamentul cu cele mai bune masini din 2008, efectuat de J.D. Power.

Totusi, Chrysler a castigat premiul pentru cel mai bun producator de camioane si SUV-uri, datorita modelelor Dodge Dakota si Durango SUV, potrivit Automotive News.

In ceea ce priveste brandul Kia, acesta a iesit din top in acest an, pe cand Mazda si Hummer au evoluat, inaintand cu 11 si, respectiv, 8 locuri in clasamentul celor mai performanti producatori auto.

Honda este brandul care conduce pe segmentul sau, versiunile Civic si Fit fiind cele mai apreciate modele in studiul organizat in acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Vânzările Bosch în România au depășit două MLD. lei în 2019
Setari Cookie-uri