Porsche va lansa in martie 2009 o versiune diesel a SUV-ului (Sport Utility Vehicule) Cayenne pentru care se asteapta la vanzari de peste 15.000 de unitati pe an, la un pret de circa 55.000 de euro, potrivit Automobilwoche, anunta site-ul just-auto.com.
Publicatia germana Automobilwoche considera ca noul Porsche diesel este un raspuns ca urmare a consumului ridicat de carburant si emisii de dioxid de carbon ale versiunilor pe benzina.

Audi va furniza pentru Porsche un motor V6 diesel de 240 de cai putere. Porsche a planuit introducerea versiunii diesel in luna ianuarie 2009, in acelasi timp cu modelul facelift Boxter, insa a aminat lansarea, pentru a nu afecta debutul masinii sport.

Potrivit Automobilwoche, Audi a planificat initial furnizarea a mai puţin de 10.000 de motoare diesel Porsche pe an, insa numarul de unitati a fost marit la 15.000, intrucat Porsche are mari sperante pentru modelul diesel.

Cayenne este unul dintre cei mai importanti concurenti pentru Audi Q7, din care au fost construite anul trecut 36.169 de unitati.

Porsche Romania, importatorul marcilor Volkswagen, Audi, Seat, Skoda si Porsche, a vandut anul trecut 58.790 de vehicule, inclusiv vehiculele comerciale Volkswagen, ceea ce reprezinta o crestere de 35% fata de cele 43.541 vehicule comercializate de companie in 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri