Vanzarile totale Dacia pe plan local s-au diminuat in primele cinci luni cu 9,4%, pana la la 36.342 unitãþi si cu 37% in luna mai, la 7.740 de unitati, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
Compania a avut in primele cinci luni o cota de piata de 26%, in scadere cu 3,7% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce in luna mai a inregistrat o cota de piata de 26,5%, cu 6,4% mai putin fata de mai 2007.

Dacia a vandut in primele cinci luni 32.049 de autoturisme, inregistrand o cota de piata de 28,1% si 6.159 de autoturisme in luna mai, raportand o cota de piata de 26,2%.

Potrivit grupului Renault, lansarea lui Sandero ar putea fi unul din motivele pentru care vanzarile Dacia au scazut in luna mai, potentialii cumparatori fiind in asteptare.

Vanzarile totale ale Dacia la nivel mondial au crescut cu 16,6% in primele cinci luni ale anului, la 103.423 unitati, desi au scazut cu 21,6% in luna mai, ajungand la 19.407 unitati, comparativ cu luna mai 2007, cand au fost comercializate 24.740 de unitati, potrivit Renault.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri