Producatorul german de automobile sport Porsche si-a retras si schimbat cererea adresata autoritatilor de reglementare de la Bruxelles pentru preluarea firmei Volkswagen, a aratat Comisia Europeana (CE), citata de NewsIn.
Termenul limita pentru analizarea tranzactiei intre cele doua companii germane a fost amanat pana pe 23 iulie.

Comisia nu a explicat actiunea Porsche, care face parte dintr-o lista de fuziuni propuse si care sunt in curs de revizuire de catre Comisia Europeana.

"Notificarea referitoare la tranzactia Porsche/Volkswagen a fost retrasa si a fost primita alta, iar noul termen limita este 23 iulie 2008. Nu putem comenta motivele actiunii si orice intrebari referitoare la acestea trebuie adresate oficialilor Porsche", comenteaza surse oficiale.

In martie, Porsche a autorizat cumpararea unui pachet majoritar de actiuni la Volkswagen, cel mai mare producator de automobile din Europa, investitia cifrandu-se la aproape 10 miliarde euro (15,5 miliarde dolari).

Cresterea detinerii Porsche in Volkswagen la peste 50% nu obliga compania sa faca o oferta de preluare integrala a Volkswagen, deoarece facuse o oferta la pretul minim legal anul trecut pe care o acceptasera putini investitori.

Landul german al Saxoniei de Jos, cel mai mare actionar al Volkswagen, a aratat in martie ca isi va pastra detinerea si ca va juca in continuare un rol activ ca partener al Porsche.

Jucatorii de pe piete s-au asteptat mult timp ca Porsche, controlata de familia presedintelui Volkswagen, Ferdinand Piech, sa preia controlul Volkswagen, dupa ce anul trecut curtea suprema a Europei a anulat o lege germana care limita drepturile de vot ale actionarilor individuali la Volkswagen.

Porsche a inceput sa isi construiasca participatia la Volkswagen in 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri