Subaru Motors Trading, importatorul marcii japoneze in Romania, estimeaza pentru anul acesta afaceri in crestere cu 60% la 16 milioane de euro si comercializarea a 700 de unitati, cu 69% mai mult decat in 2007, a declarat Stavros Kanonopoulos (foto), directorul general al companiei.

Anul trecut cifra de afaceri a companiei s-a dublat la 10 milioane de euro, in timp ce vanzarile au avansat cu 15% la 415 unitati, de la 362 de masini in 2006.

Compania intentioneaza sa aiba circa 20 de showroomuri pana la sfarsitul anului 2009. In prezent construieste un Centru After-Sales pentru Romania, Moldova si nordul Bulgariei. Finlaizarea proiectului este preconizata pentru sfarsitul lui 2009, valoarea totala a investitiei fiind estimata la 7 milioane de euro.

In Romania, Subaru Motors Tradings a dezvoltat o retea de dealeri cu 12 showroomuri in Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Sibiu, Timisoara.

Subaru a lansat joi in Romania primul motor Boxe Diesel, proiectat pentru autoturisme, care va echipa modele Legacy si Outback. Legacy si Outback sunt comercializate in Romania la preturi incepand cu 28.332 euro DDP si respectiv 30.226 de euro DDP.

"Subaru a creat motorul Boxer Diesel ca raspuns la orientarea pietei auto catre automobile diesel. Pe piata din Europa in special, datorita canalizarii atentiei catre mediul inconjurator si catre economie, motoarele diesel sunt din ce in ce mai apreciate, fiind economice si potrivite conditiilor de trafic locale", a declarat Kanonopoulos.

Noul motor Subaru Boxer Diesel are o capacitate cilindrica de 2.0 litri si dezvolta 150 CP.

In Romania, Subaru Motors Trading este importator si distribuitor autorizat de catre Fuji Heavy Industries (FHI) al tuturor produselor Subaru, inclusiv al pieselor de schimb si al accesorilor.

Subaru Motors este parte a grupului ce activeaza in zona balcanica,
incluzand Grecia, Bulgaria, Macedonia si Moldova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri