Producatorul german de autovehicule Daimler va introduce masuri pentru micsorarea consumului de benzina al automobilelor cu pana la 12%, incepand cu 20 de modele din acest an, a declarat un oficial al companiei intr-un interviu citat de Reuters.

"Programul nostru ce vizeaza scaderea consumului de benzina, denumit 'Blue Efficiency', va fi introdus la toate modele de automobile", a spus, pentru publicatia Stuttgarter Zeitung, seful departamentului de cercetare si dezvoltare al Daimler, Thomas Weber, citat de Reuters.

Decizia de a integra inovatii care vizeaza astfel de economii la nivelul intregii flote auto, mai degraba decat prin produse economice de tipul modelului Blue Motion al Volkswagen, seamana cu abordarea companiei concurente BMW, care are programul 'Efficient Dynamics' (Dinamici eficiente).

"Nu este mare diferenta intre ce facem noi si abordarea celor de la BMW", a precizat Weber.

"Vom analiza, totusi, cu atentie, daca un client vrea ceva anume. Ne referim, de exemplu, la pornirea automata, pe care am oferit-o acum 10 ani si care nu a starnit vreun entuziasm printre clienti", a adaugat seful departamenului de dezvoltare si cercetare al Daimler.

Thomas Weber a spus ca masurile vor include reducerea rezistentei la rotire a anvelopelor, imbunatatirea aerodinamicii masinilor si cresterea eficientei motorului.

BMW s-a confruntat atat cu comentarii pozitive cat si cu critici din piata, dupa ce a cheltuit sute de milioane de euro anual ca sa implementeze programul 'Efficient Dynamics' la nivelul intregii flote.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si