Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a coborat, miercuri, ratingurile producatorilor americani de automobile General Motors si Chrysler, de la \'B\' la \'B-\', ca urmare a contextului economic dificil si orientarii masive catre masini cu consum redus, si a anuntat ca evalueaza ratingul Ford.
Agentia de rating a coborat ratingul General Motors de la 'B' la 'B-' si i-a atribuit o perspectiva negativa.

"Miscarea survine ca urmare a conditiilor economice slabe, a orientarii dramatice spre autovehicule eficiente energetic si in contextul costurilor ce rezulta din aceasta si cu care General Motors se va confrunta cel putin si in 2009", au comentat analistii de la Fitch.

Portofoliul de produse al General Motors nu este aliniat la cererea de pe piata, iar orientarea rapida a consumatorilor catre autovehicule eficiente energetic in ultimele luni a deteriorat pozitia de pe piata a companiei. In consecinta, analistii de la Fitch cred ca va fi nevoie de o restructurare profunda si rapida.

In cazul Chrysler, Fitch a coborat de asemenea calificativul de la 'B' la 'B-', cu perspectiva negativa, ca urmare a scaderii abrupte a vanzarilor, pe fondul situatie economice dificile, a scumpirii benzinei si a orientarii spre vehicule eficiente energetic.

Fitch nu a modificat ratingul producatorului de autovehicule Ford, dar a anuntat ca va evalua ratingurile actuale ale companiei in decurs de sase saptamani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri