Agentia de rating a coborat ratingul General Motors de la 'B' la 'B-' si i-a atribuit o perspectiva negativa.

"Miscarea survine ca urmare a conditiilor economice slabe, a orientarii dramatice spre autovehicule eficiente energetic si in contextul costurilor ce rezulta din aceasta si cu care General Motors se va confrunta cel putin si in 2009", au comentat analistii de la Fitch.

Portofoliul de produse al General Motors nu este aliniat la cererea de pe piata, iar orientarea rapida a consumatorilor catre autovehicule eficiente energetic in ultimele luni a deteriorat pozitia de pe piata a companiei. In consecinta, analistii de la Fitch cred ca va fi nevoie de o restructurare profunda si rapida.

Citeste si:

In cazul Chrysler, Fitch a coborat de asemenea calificativul de la 'B' la 'B-', cu perspectiva negativa, ca urmare a scaderii abrupte a vanzarilor, pe fondul situatie economice dificile, a scumpirii benzinei si a orientarii spre vehicule eficiente energetic.

Fitch nu a modificat ratingul producatorului de autovehicule Ford, dar a anuntat ca va evalua ratingurile actuale ale companiei in decurs de sase saptamani.