Cel mai mare producator auto din Rusia AvtoVAZ si producatorul francez de automobile Renault vor incepe asamblarea de noi modele Lada in 2010, a declarat compania rusa, informeaza BBJ.

Doua modele de vehicule pe platforma Renault, cu o capacitate intre cinci si sapte persoane, vor fi produse sub marca Lada.

Gigantul Renault-Nissan a cumparat o participatie de 25% plus o actiune din AvtoVAZ pentru un miliard de dolari in luna februarie. De asemenea, producatorul rus de automobile intentioneaza sa proiecteze o masina low-cost si una off-road.

Compania AvtoVAZ, cu sediul in Togliatti in regiunea Volga, este cunoscuta international pentru marca Lada, din care a comercializat 663.500 de autoturisme anul trecut.

Profitul copaniei a crescut cu 57,3% in 2007, la 3,95 miliarde de ruble (166 de milioane de dolari). AvtoVAZ vrea sa vanda 1,5 milioane de automobile anual, pana in 2015.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri