Potrivit reprezentantului Registrului Auto, este vorba de o procedura simplificata, solicitata de Uniunea Europeana, care va intra in vigoare de la inceputul lunii viitoare, folia de securizare urmand a fi aplicata in mod gratuit doar pe cartea de identitate a masinilor noi. Masura va determina insa o usoara crestere a pretului cartii de identitate a vehiculului la achizitionare.

"Este vorba de o suma modica, care ar putea trece direct in costul cartii de identitate, pentru ca omul sa nu mai vina de doua-trei ori la RAR. In ce ne priveste, in acest mod se reduce din timpul si din efortul cumparatorului", a precizat purtatorul de cuvant al Registrului.

RAR percepe, in prezent, 13 lei pentru pentru secretizarea cartilor de identitate in cazul masinilor noi. Cartea de Identitate a Vehiculului (C.I.V.) este documentul eliberat de Registru, care atesta dreptul de proprietate asupra vehiculului. Aceasta contine datele tehnice si de identificare ale vehiculului, iar folia de securizare se aplica dupa trecerea acestora in carte pentru a nu se putea interveni asupra lor.

In Romania, anul trecut au fost inmatriculate peste 380.000 de vehicule noi, in timp ce in primul semestru din acest an au fost inmatriculate 146.000 de masini noi, cu peste 50% mai mult decat in intervalul similar din 2007.