Registrul Auto Roman va renunta, de la 1 iulie, la taxarea pentru folia de securizare a cartii de identitate a masinilor noi, fapt ce va reduce timpul petrecut de soferi la registru, a declarat, potrivit NewsIn, purtatorul de cuvant al institutiei, Lorena Stroe.
Potrivit reprezentantului Registrului Auto, este vorba de o procedura simplificata, solicitata de Uniunea Europeana, care va intra in vigoare de la inceputul lunii viitoare, folia de securizare urmand a fi aplicata in mod gratuit doar pe cartea de identitate a masinilor noi. Masura va determina insa o usoara crestere a pretului cartii de identitate a vehiculului la achizitionare.

"Este vorba de o suma modica, care ar putea trece direct in costul cartii de identitate, pentru ca omul sa nu mai vina de doua-trei ori la RAR. In ce ne priveste, in acest mod se reduce din timpul si din efortul cumparatorului", a precizat purtatorul de cuvant al Registrului.

RAR percepe, in prezent, 13 lei pentru pentru secretizarea cartilor de identitate in cazul masinilor noi. Cartea de Identitate a Vehiculului (C.I.V.) este documentul eliberat de Registru, care atesta dreptul de proprietate asupra vehiculului. Aceasta contine datele tehnice si de identificare ale vehiculului, iar folia de securizare se aplica dupa trecerea acestora in carte pentru a nu se putea interveni asupra lor.

In Romania, anul trecut au fost inmatriculate peste 380.000 de vehicule noi, in timp ce in primul semestru din acest an au fost inmatriculate 146.000 de masini noi, cu peste 50% mai mult decat in intervalul similar din 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri