Mai multe site-uri germane au scris ca Mercedes B-Klasse versiunea electrica cu o autonomie de 400 de kilometri va fi asamblat peste doi ani in Ungaria la Kecskemét, potrivit portfolio.hu.

Daimler AG nu a confirmat informatiile din presa, dar unul dintre înalţii funcţionari a anuntat comercializarea modelului Smart cu un motor electric, informeaza cotidianul de afaceri Világgazdaság. Oficialul Daimler a spus ca firma cauta modalităţi de a construi motoare electrice pentru modelele clasa A si B.

Toyota, General Motors si Daimler au anunţat recent că vor introduce modele electrice în 2010.

In urma cu doua saptamani, Dieter Zetsche, CEO Daimler, a declarat ca Daimler are in plan fabricarea unui Smart electric si al unui model Mercedes electric pentru anul 2010.

Toyota a promis de asemenea introducerea unui hibrid cu baterii litiu-ion, în Japonia, SUA şi Europa până în anul 2010.

Citeste si:

Daimler AG a anuntat la mijlocul lunii iunie, constructia unei noi fabrici, in Kecskemét (la 80 de kilometri la sud-est de Budapesta).

Daimler a examinat locatii din România şi Polonia.

"In ceea ce priveşte toate aspectele legate de afaceri, viitoarea fabrica din Kecskemét în mod clar oferă cele mai bune perspective. Locatia intruneste toate conditiile cantitative si calitative pentru crearea unei unitati de producţie Mercedes-Benz", a declarat compania.

Cititi mai multe in Cum si de ce am ratat 800 mil. euro si 2.500 locuri de munca