Asociatii Porsche Romania au decis ca societatea sa fie divizata partial si au imputernicit administratorii acesteia sa semneze transferul unei parti a patrimoniului societatii catre Porsche Immobilien SRL, se arata intr-un proiect al Porsche Romania publicat in Monitorul Oficial.

Potrivit proiectului, s-a decis ca impartirea capitalului social sa se faca in parti egale. O jumatate din capitalul social initial va ramane la Porsche Romania, iar cealalta jumatate va fi transferata catre Porsche Immobilien. Astfel, societatii Porsche Romania ii revin 17.860 parti sociale cu o valoare nominala totala de 178.600 lei, suma identica si in cazul Porsche Immobilien.

Asociatii si structura capitalului social al Porsche Immobilien vor fi aceeasi ca si in cazul Porsche Romania. Porsche GmbH va detine o cota de participare de 99,9944% iar restul de 0,0056% va fi detinut de Porsche Automotive Investment GmbH.

De asemenea, Porsche Romania ii transfera terenuri si imobile situate in Bucuresti si in judetul Brasov, Timis, Constanta, Cluj si Ilfov in valoare de 239.780.762 lei, instalatii tehnice si alte echipamente de 9.197.465 lei, precum si avansuri pentru mijloace fixe si imobilizari in curs de executie care totalizeaza 15.630.339 lei.

Porsche Immobilien va actiona in sectorul imobiliar si se va ocupa cu achizitii de terenuri, constructii de birouri, inchirierea si administrarea de spatii comerciale.

Porsche Romania este importatorul marcilor Volkswagen, Audi, Seat, Skoda si Porsche. Anul trecut a inregistrat vanzari de 58.790 de vehicule, inclusiv vehiculele comerciale Volkswagen, ceea ce reprezinta o crestere de 35% fata de cele 43.541 vehicule comercializate de companie in 2006.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cum arata noul showroom Lamborghini de la Bucuresti