Doi absolventi romani la design industrial, Andrei Avarvarii si Adrian Vasiliu, au prezentat un proiect pentru constructia unei masini sport BMW Z0 pentru urmatorul deceniu care functioneaza cu hidrogen si are zero emisii de CO2, potrivit auto.cz.
Andrei Avarvarii a propus formele exteriorului, iar Adrian Vasiliu interiorul. Masina a fost proiectat intr-o maniera minimalista.

Stocurile de combustibili devin din ce in ce mai mici, iar preturile lor au crescut. Prin urmare, cei doi români considera ca ideal pentru masina lor ar fi un motor de 1,6 litri si 147 kW (200 CP) care sa functioneaze cu hidrogen. Motorul cu ardere intern va avea zero emisii de CO2, de aici si numele modelului Z0.

BMW Z0 având o greutate de 450 kg, poate atinge 100 km/h in mai putin de 4 secunde i poate ajunge la o vitez maxim de aproximativ 220 km/h.

Cei doi designeri sustin c o astfel de masina ar putea aprea pe piat peste 10 ani, intrucat dezvoltarea de motoare cu hidrogen pentru productia de serie va lua mult mai mult.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri