“Primele informatii care se vor comunica despre model se concentreaza in jurul premierelor tehnologice pe care le aduce modelul. Detalii despre data de intrare pe piata, pret inca nu sunt disponibile. Noi asteptam ca data de lansare sa fie la sfarsitul anului acesta, fara insa sa putem comunica o data concreta”, au spus reprezentantii BMW.

Prima aparitie a modelului bavarez va avea loc in octombrie, la Salonul Auto de la Paris.

Bayerische Motoren Werke AG, cel mai mare producator de masini de lux, va lansa in toamna acestui an o noua versiune a limuzinei Seria 7, mizand pe un profit in crestere ca urmare a comenzilor din China si America, potrivit Bloomberg.

“Noul model Seria 7 va contribui foarte mult la indeplinirea tintelor de profit pe care si le-a propus producatorul pentru anul 2012”, a declarat directorul executiv al companiei Norbert Reithofer.

Potrivit lui Reithofer, noua generatie Seria 7 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,2 secunde, fiind mult mai puternic si cu un consum mult mai redus decat predecesorul. Modelul dispune de doua motorizari pe benzina de 4,4 l cu 407 CP si 3 l cu 326 CP, precum si de o varianta diesel de 3 l si 245 CP.

Citeste si:

Printre tehnologiile noii generatii Seria 7 se numara acces la internet si sistemul night-vision care avertizeaza soferul de prezenta oamenilor pe carosabil. Noul model dispune de un buton care permite conducãtorului auto sa conduca sportiv sau sa aiba o plimbare confortabilã.

BMW a vandut mai mult de 1,2 milioane de masini din modelul Seria 7 de la prima aparitie in 1977.
Noul Seria 7 este concurent cu Mercedes-Benz S-Class si Audi A8. Seria 7 va avea si o versiune hibrida, potrivit oficialului BMW.

Profitul net al BMW a crescut cu 9% in 2007, la un record de 3,13 miliarde euro, fiind sustinut de vanzarile robuste si veniturile mari.

Potrivit BMW Group Romania, in anul 2008 se estimeaza comercializarea unui numar de aproximativ 3.000 din autovehiculele, iar dintre acestea, circa 2.000 vor fi echipate cu sistemul EfficientDynamics. Acesta este un pachet de tehnologii prin care se urmareste reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de noxe, alaturi de imbunatatirea comportamentului dinamic al automobilului.

Vanzarile BMW pe piata romaneasca au crescut anul trecut cu 65%, la 2.727 de unitati, cel mai bine vandut model fiind modelul de teren X5, cu 809 unitati.