Piata auto vest-europeana este estimata la 14,21 milioane de unitati anul acesta, in scadere cu 4% fata de anul trecut. Previziunile pentru anul 2009 sunt de 14,02 milioane de unitati.

JD Power a adaugat ca este posibil ca aceasta scadere a vanzarilor ar putea face producatorii auto sa scumpeasca vehiculele.

Compania de audit a spus ca piata vest-europeana este in scadere ca urmare a incetinirea cresterii economice la nivel global si european, crizei financiare si cresterii inflatiei.

Increderea consumatorilor a continuat sa scada in luna iunie in intreaga regiune.

JD Power a spus ca din punct de vedere al pietelor auto nationale, unele tari au avut o activitate mai buna decat altele, dar este clar ca unele piete mari, cum ar fi Spania, Italia si Marea Britanie, vor fi semnificativ micsorate, in timp ce altele pot lupta pentru a mentine nivelul din 2007.

Citeste si:

Piata germana, a obtinut un rezultat consistent in concordanta cu trecutul, dupa cateva luni de imbunatatire constanta. Cererea ramane stabila in Germania, insa anul acesta ar putea inregistra o crestere lenta.

Piata auto din Spania a scazut ingrijorator cu 31% in iunie. Furnizorii de piese auto si-au intrerupt pentru o perioada scurta activitatea din cauza grevei din transportul national.

Piata spaniola se asteapta sa scada cu 20% anul acesta si declinul ar putea continua si in 2009, potrivit J.D. Power.

Situatia din Italia este ceva mai bine decat in Spania, desi in iunie piata a fost ceva mai mica. Este posibil un declin anul acesta, insa in 2009 piata auto din Italia ar putea sa recupereze scaderea.
JD Power estimeaza o scadere a vanzarilor in Marea Britanie de 3-4% in acest an.