Romcar, importatorul marcii Ford in Romania, vizeaza anul acesta o cota de 9,5% din piata de import prin comercializarea a 26.000 unitati, in urcare de la 9,33% in 2007, a declarat, pentru Wall-Street, directorul general al companiei, Gabriel Bondarenco.
“Vanzarile primelor sase luni sunt in concordanta cu estimarile noastre, pana in luna iulie, comercializandu-se 12.078 unitati Ford. Romcar a stabilit o tinta de vanzari pentru 2008 de 26.000 unitati si o cota de 9,5% din piata de import“, a precizat Bondarenco.

Anul trecut compania a inregistrat vanzari de 21.732 de unitati si o cota de piata de 9,33%.

Referitor la numirea sa in functia de director al Romcar, Bondarenco a precizat “venirea mea la conducerea Romcar nu trebuie privita ca o schimbare de directie. Intetionez sa continui linia strategica de activitate a companiei, care in prezent vizeaza cresterea vanzarilor pe baza dezvoltarii retelei de distributie si service si totodata a calitatii serviciilor post-vanzare“.

Compania si-a propus ca pana la sfarsitul anului sa aiba un numar total de 45 de locatii.

In prezent, reteaua Romcar cuprinde 37 de showroom-uri si 37 de ateliere de service autorizate. Anul acesta vor fi deschise 15 noi complexuri integrate.

Potrivit lui Bondarenco, “anul acesta cea mai cautata caroserie dintre modelele Ford a fost berlina in 4 usi. De asemenea, au crescut vanzarile pentru modelele hatchback“.

In primele sase luni, cel mai bine vandut model a fost Ford Focus cu 4.321 unitati, in crestere cu 119% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe locul doi s-a situat Fiesta cu 2.893 de unitati, urmata de Ford Transit cu 2.373 de unitati.

In martie compania a lansat noul Ford Focus, pana in prezent fiind comercializate 2.225 de unitati. Tinta de vanzari pentru Ford Focus facelift este de 6.000 de unitati pentru anul acesta. In ultimul trimestru al acestui an compania va lansa noul Ford Kuga.

Importatorul marcii Ford in Romania estimeaza o cifra de afaceri de 340 milioane euro anul acesta, in crestere cu circa 23% fata de 2007, cand a raportat afaceri de 275 milioane euro.

Romcar este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992 si aduce pe piata romaneasca 14 modele Ford, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare.

Bondarenco este de la 1 iulie directorul general al Romcar, functie detinuta pana la acea data de Catalin Gavra care este in prezent directorul general al TiriacAuto, divizie a grupului Tiriac care importa marcilor Ford, Mitsubishi, Hyundai, Jaguar si Land Rover. Bondarenco s-a alaturat echipei Romcar la inceputul anului 2006, in cadrul companiei a ocupat functia de director financiar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri