In urmatoarele luni, BMW Group va efectua o serie de teste cu autmobile propulsate electric pentru a determina solutii de mobilitate pentru viitor. Mai multe sute de modele Mini sunt pregatite in acest sens. Automobilele, produse la fabrica din Oxford, vor fi modificate corespunzator in München.

“Acest pas va oferi BMW Group baza initiala de cunostinte despre solutii de mobilitate prin resurse pur electrice. Scopul nostru este de a combina experinta superlativa a condusului cu o proulsie electrica eficienta, cu emisii zero”, a precizat presedintele consiliului de administratie BMW AG, Norbert Reithofer.

Testele realizate cu modele Mini se vor desfasura pe perioada urmatoarelor 12-18 luni. Detalii despre acest nou concept vor fi prezentate spre sfarsitul acestui an.

BMW planuieste sa exporte circa 500 de unitati electrice Mini in California, SUA, potrivit Automotive News Europe.

Masinile electrice Mini vor fi construite la fabrica din Oxford, Anglia, fara motor, cutie de viteza si rezervor, apoi livrate la München, in Germania, unde vor primi motoare electrice.

Modelele electrice vor fi vopsite argintiu si vor avea plafon galben.

Citeste si:

Volkswagen, Daimler, PSA/Peugeot-Citroen si Renault au anuntat de asemenea masini electrice in lunile urmatoare, precum si alti constructori americani si japonezi.

BMW Group Romania estimeaza ca in anul 2008 peste 30% din totalul autovehiculelor acestei marci comercializate in tara vor fi echipate cu sistemul EfficientDynamics pentru reducerea emisiilor de noxe.

Potrivit BMW Group Romania, in anul 2008 se estimeaza comercializarea unui numar de aproximativ 3.000 din autovehiculele, iar dintre acestea, circa 2.000 vor fi echipate cu sistemul EfficientDynamics.

Norbert Reithofer a declarat la Salonul Auto de la Geneva ca BMW intentioneaza ca in 2008 sa vanda in Europa 700.000 de automobile ecologice, echipate cu sistemul EfficientDynamics.

BMW EfficientDynamics include si o serie de tehnologii aflate in faza de concept. Acestea se refera la propulsia hibrida, cu solutii full si mild hybrid (prezentata la Geneva, pe BMW X6 ActiveHybrid si BMW Vision EfficientDynamics), precum si propulsia pe baza de hidrogen.