Compania britanica Lightning Car lanseaza luna aceasta la British International Motor Show o masina electrica cu patru motoare amplasate la roţi, totalizand 700 de cai putere, care va fi disponibila din 2009, potrivit telegraph.co.uk.

Pretul masinii va fi de aproximativ 150.000 de euro (120.000 lire sterline).

Lightning GT atinge o viteza maxima de 210 km/h si in doar patru secunde poate accelera de la 0 la 100 km/h.

Noua masina functioneaza cu 30 de baterii reincsrcabile. Toate bateriile la un loc ocupa spatiul unei baterii normale de masina. Bateriile functioneaza la temperaturi ridicate intre 75 de grade si – 30 de grade.

Bateriile se incarca in 10 minute si permit soferului sa conduca 320 de km. Masina vine cu sistemul de incarcare a bateriilor la franare.

Lightning GT este mult mai puternic decat un Porsche. Pe pagina de internet a companiei Lightning GT este comparat cu Jaguar 4.2 XKR convertible care are 420 de cai putere si atinge suta in 5 secunde.

Compania care fabrica Lightning GT cu sediul in orasul Peterborough a precizat ca noua masina electrica este de zece ori mai economica decat una pe carburant.

Mai multe celebritati si-au exprimat interesul pentru noua masina. Lightning GT va fi disponibil incepand de anul viitor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si