General Motors, producatorul american sde automobile, a anuntat, marti, noi restructurari, care sa ii permita sa supravietuiasca unei scaderi a cererii de pe piata americana de 14 milioane de inmatriculari pe an, mai ales printr-o diminuare cu 20% a costurilor salariale, potrivit AFP.
Masurile trebuie sa ii permita celui mai mare constructor american de automobile sa imbunatateasca nivelul lichiditatilor sale cu 15 miliarde de dolari de acum pana la sfarsitul lui 2009.

"Daca firma dispune de lichiditati pentru a-si acoperi obligatiile sale de finantare in 2008, ia masuri suplimentare de consolidare a lichiditatilor pentru a se proteja impotriva unei recesiuni prelungite in Statele Unite", arata un comunicat al General Motors, citat de AFP.

General Motors va suspenda plata unor dividende si va anula primele acordate conducerii companiei, ca sa faca economii. Investitiile companiei vor fi reduse cu 1,5 miliarde dolari, raportat la proiectele initiale.

Compania mizeaza si pe faptul ca va vinde o serie de active, cu scopul de a genera o lichiditate suplimentara, cuprinsa intre 2 miliarde si 4 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri