Toyota va reduce cu 3,6% tinta privind vanzarile in 2008, la aproximativ 9,5 milioane de vehicule, din cauza scaderii vanzarilor de masini in Statele Unite, a aratat postul japonez de televiziune NHK.
Cel mai mare constructor auto din lume a declarat ca va revizui in cursul lunii iulie datele cu privire la vanzarile de pe piata americana, potrivit NewsIn. O sursa avizata este de parere ca o data cu publicarea cifrelor, Toyota va reduce obiectivul legat de vanzarile globale.

Analsti si jucatori de pe piata sunt de parere ca prognoza referitoare la reducerea vanzarilor era de asteptat, iar cererea redusa de pe piata europeana nu a lasat loc unor sperante de redresare.

In timp ce piata din Stele Unite prezinta o provocare mai mare decat prevazuse Toyota sau orice alt constructor de automobile, analistul din cadrul companiei financiare UBS, Tatsuo Yoshida, a declarat ca revizuirea in scadere privind vanzarile nu este un motiv suficient pentru a emite avertizari cu privire la profit.

“Situatia din Statele Unite si pretul ridicat al materiilor brute sunt factori ce influenteaza negativ piata, dar yenul se afla la un nivel mai ridicat decat au apreciat constructorii de automobile ”, a spus Fujiwara.

Toyota va anunta rezultatele primului trimestru pe 7 august.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri