Cel mai mare constructor auto din lume a declarat ca va revizui in cursul lunii iulie datele cu privire la vanzarile de pe piata americana, potrivit NewsIn. O sursa avizata este de parere ca o data cu publicarea cifrelor, Toyota va reduce obiectivul legat de vanzarile globale.

Analsti si jucatori de pe piata sunt de parere ca prognoza referitoare la reducerea vanzarilor era de asteptat, iar cererea redusa de pe piata europeana nu a lasat loc unor sperante de redresare.

In timp ce piata din Stele Unite prezinta o provocare mai mare decat prevazuse Toyota sau orice alt constructor de automobile, analistul din cadrul companiei financiare UBS, Tatsuo Yoshida, a declarat ca revizuirea in scadere privind vanzarile nu este un motiv suficient pentru a emite avertizari cu privire la profit.

Citeste si:

“Situatia din Statele Unite si pretul ridicat al materiilor brute sunt factori ce influenteaza negativ piata, dar yenul se afla la un nivel mai ridicat decat au apreciat constructorii de automobile ”, a spus Fujiwara.

Toyota va anunta rezultatele primului trimestru pe 7 august.