BMW va indeplini anul viitor standardele EU6 in privinta emisiilor, standarde care vor intra in vigoare in 2014, prin noul BMW 330d care va dispune, optional, de tehnologia BMW BluePerformance, au anuntat reprezentantii BMW Group Romania.
Numarul modelelor BMW care indeplinesc normele EU5 in privinta emisiilor va ajunge la 23 din toamna acestui an.
In gama 2009 numarul modele BMW ale caror emisii CO2 ajung la un nivel de maximum 140 grame per kilometru va urca la 23.

Cu incepere din luna august 2008, numarul automobilelor echipate cu actualele masuri BMW EfficientDynamics va depasi pragul de un milion de unitati vandute.

Prin modelul BMW 520d producatorul german de automobile premium ofera singura masina din segment cu un nivel al emisiilor CO2 de sub 140 grame per kilometru si care respecta clasificarea EU5.

La gama BMW Seria 3, versiunile Limuzina si Touring ale modelului BMW 318d, precum si variantele Limuzina, Touring, Coupé si Cabriolet ale modelului BMW 320d inregistreaza un nivel al emisiilor CO2 ce variaza intre 123 si 140 grame per kilometru.

La Seria 1, lider este BMW 118d care, in versiunile cu cinci si cu trei usi, atinge un nivel al emisiilor CO2 de numai 119 grame per kilometru. Alte modele care se afla sub pragul de 140 grame per kilometru sunt noul BMW 118d Cabriolet, BMW 120d in versiunea cu cinci usi, variantele cu trei usi ale modelelor Coupé si Cabriolet, precum si modelele BMW 123d (cinci usi), BMW 123d (trei usi) si BMW 123d Coupé.

Versiunile pe benzina in cinci, respectiv trei usi ale modelului BMW 116i au emisii de 139 grame per kilometru, iar BMW 118i atinge nivelul de 140 grame per kilometru.

Potrivit BMW Group Romania, in anul 2008 se estimeaza comercializarea unui numar de aproximativ 3.000 din autovehiculele, iar dintre acestea, circa 2.000 vor fi echipate cu sistemul EfficientDynamics. Acesta este un pachet de tehnologii prin care se urmareste reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de noxe, alaturi de imbunatatirea comportamentului dinamic al automobilului.

Vanzarile BMW pe piata romaneasca au crescut anul trecut cu 65%, la 2.727 de unitati, cel mai bine vandut model fiind modelul de teren X5, cu 809 unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri