Constructorul american de supercaruri SSC care produce cea mai rapida masina de serie din lume, Ultimate Aero, ce poate rula cu 411 km/h, a anuntat ca va fabrica o versiune electrica a acestui model, posibil cea mai rapida masina electrica de pe glob, potrivit Motor Authority.
Noul model va fi numit Ultimate Aero EV si va intra in teste in februarie 2009. La sfarsitul anului viitor va intra probabil in productie.

Motorul electric al Ultimate Aero EV va furniza 500 de cai putere (373kW), apropiind masina de performantele actualei variante pe combustibil.

SCC planuieste de altfel sa doboare un nou record mondial cu Ultimate Aero EV devenind astfel cea mai rapida masina electrica de pe planeta.

“Credem ca putem produce modele mai rapide si mai curate decat orice alt producator”, a declarat Jerod Shelby, fondatorul companiei SSC.

SCC Ultimate Aero cu motorul sau V8 de 1.183 de cai putere (882kW) a atins viteza de 411,76km/h in luna septembrie a anului trecut, intrecand Bugatti Veyron (407km/h) si 9ff GT9 (409km/h).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri