Harley-Davidson Inc., cel mai mare producator american de motociclete, prezent in Romania din septembrie 2007, a anuntat un profit in scadere cu 23% in cel de-al doilea trimestru al anului, pe fondul vanzarilor reduse din SUA, informeaza Bloomberg.
Harley-Davidson a livrat 80.326 de motociclete in trimestrul doi din 2008, peste nivelul stabilit de 76.000 – 80.000 de unitati, insa a raportat un declin de 16% fata de aceeasi perioada din 2007.

Producatorul american de motociclete estimeaza ca va vinde in trimestrul trei al anului intre 74.000 si 78.000 de unitati. Compania considera ca profitul va cobori cu 15-20% in 2008.

Venitul net a fost in trimestrul doi de 222,8 milioane de dolari, depasind estimarile analistilor, in timp ce profitul a fost de 290,5 milioane de dolari.

Vanzarile au coborat cu trei procente la 1,57 miliarde de dolari in al doilea trimestru din 2008. Potrivit companiei, vanzarile au scazut cu 8,7% pe piata americana, comparativ cu avansul de 11% de peste ocean.

“Ne asteptam ca conditiile economice din SUA sa se schimbe cel tarziu spre sfarsitul anului”, a precizat directorl executiv al companiei, Jim Ziemer.

Potrivit reprezentantilor firmei Harley-Davidson Inc. si Harley-Davidson Financial Services au luat de curand imprumuturi totalizand 1,9 miliarde de dolari. Primul impumut este de 950 de milioane de dolari pe termen de un an, iar cel de-al doilea credit este de 950 de milioane de dolari pe trei ani. Companiile au inlocuit un imprumut existent de 1,7 miliarde de dolari.

Harley-Davidson a spus luna trecuta ca va cumpara produatorul italian de motociclete MV Agusta Group.

Marca americana de motociclete Harley-Davidson a intrat oficial in Romania in luna septembrie 2007, prin compania Automotive Trading Services (ATS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri