Rolls-Royce a anuntat ca va infiinta o noua unitate de business pentru a se ocupa de piata globala a energiei nucleare civile. Grupul estimeaza ca aceasta piata ar putea atinge cifra de 63 miliarde de euro pe an in 15 ani.
Rolls-Royce are in prezent cea mai mare baza profesionala in domeniul energiei nucleare dintre toate companiile britanice, cu circa 2.000 de angajati specializati in domeniul nuclear in Marea Britanie, Franta si SUA. De asemenea, are cel mai important lant de furnizori nucleari din Marea Britanie, care include circa 260 furnizori cu experienta.

“Rolls-Royce a fost implicat in industria nucleara a Marii Britanii de peste 50 de ani. Experienta noastra este direct aplicabila la toate fazele noilor programe care sunt planificate in Marea Britanie si pe plan global, precum si la modernizarea centralelor existente. Capabilitatile noastre sunt unice in Marea Britanie si nu sunt egalate decat de putine firme pe plan mondial”, a declarat John Rose, presedinte executiv Rolls-Royce.

In plus, extinderea pietei energiei nucleare civile reprezinta o excelenta oportunitate, care se bazeaza pe capabilitatile noastre vaste in domeniul energiei nucleare, a adaugat Rose.

Noua unitate va furniza un serviciu care poate sa sprijine mai multe faze ale unui program nuclear civil, inclusiv furnizarea de consultanta pentru guverne si operatori, de suport tehnic ingineresc si evaluari ale sigurantei, productia, achizitia si suportul pe intreaga durata a vietii.

Grupul estimeaza ca pana in 2023, piata globala a energiei nucleare civile, care este evaluata in prezent la circa 37 de miliarde de euro pe an, va atinge aproximativ 63 de miliarde de euro pe an, din care 16 de miliarde de euro pentru suportul centralelor nucleare existente, 25 de miliarde de euro pentru constructia de noi centrale si 21 de miliarde de euro pentru suportul noilor reactoare.

Rolls-Royce furnizeaza instrumentele critice pentru siguranta si controlul tuturor celor 58 de reactoare nucleare ale Frantei, inclusiv un program important actual de modernizare, precum si instrumentatia digitala critica pentru siguranta si operarea sistemelor de control din intreaga lume, dar si sistemele de monitorizare pentru camerele de control din reactoarele nucleare ale SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri