Porsche Romania, cel mai mare importator de pe piata, care comercializeaza si marca Volkswagen, a inregistrat in primul semestru o crestere de 36% a livrarilor pentru Volkswagen Autovehicule Comerciale la 2.257 unitati, potrivit companiei.
Segmentul care a avut cea mai mare crestere, 88%, cu 780 de unitati livrate in primul semestru este cel reprezentat de gama Crafter, lansata pe piata autohtona la inceputul lui 2007.

Volkswagen Transporter a inregistrat in primele sase luni vanzari de 823 unitati, cu 41% mai multe decat in acelasi interval din 2007.

Noul Caddy Maxi , un model cu 47 cm mai lung fata de Caddy, a raportat vanzari de 106 masini de la introducerea pe piata.

Circa 75% dintre clienti prefera autovehiculele de transport marfa Furgon sau Autosasiu fata de un procent de 63% inregistrat in perioada similara a anului trecut.

In Europa, vanzarile din perioada ianuarie - mai 2008 au crescut cu pana la 10%, ajungand la 144.243 unitati, dintre care 124.091 au fost inregistrate in Europa de Vest (+7%) iar 20.152 in Europa de Est (+33,5%).

Marca Volkswagen Autovehicule Comerciale a avut in primele cinci luni ale acestui an o crestere a livrarilor la modelele de autovehicule comerciale usoare si grele cu 13,2%, ajungand la 216.133 unitati.

“Niciodata pana acum intr-o perioada comparabila nu am vandut atat de multe unitati precum am reusit sa vindem in primele cinci luni ale anului 2008. Volkswagen Autovehicule Comerciale se afla in acest an pe un curs de crestere sustinuta”, a spus Stephan Schaller, CEO al brandului.

Porsche Romania prognozeaza pentru 2008 venituri de 100 milioane de euro din vanzarea de autoutilitare Volkswagen, in crestere cu 25% fata de anul anterior, nivel corespunzator unor vanzari de 5.000 de unitati. Volkswagen Autovehicule Comerciale a comercializat, anul trecut, 4.000 de unitati.

Porsche Romania a comercializat, in ultimii patru ani, peste 10.000 de autovehicule comerciale, din care 5.000 au fost modelul Caddy.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri