Volkswagen, cel mai mare producator european de automobile, a anuntat o crestere cu 22% a profitului operational aferent celui de-al doilea trimestru, datorita reducerii costurilor, informeaza NewsIn, citand Reuters.
Producatorul, al patrulea ca marime pe piata auto mondiala, a inregistrat in al doilea trimestru o crestere a profitului operational la 2,12 miliarde de euro, putin peste estimarile analistilor, care preconizau un profit trimestrial de 1,81 miliarde euro si un profit anual de 6,61 miliarde euro, in crestere cu 7,5%.

"Mediul de lucru a devenit mai dificil si necesita eforturi mai mari din partea industriei auto", a declarat directorul executiv al Volkswagen, Martin Winterkorn.

"Nu este deloc usor pentru noi, dar detinem o pozitie avantajoasa pe piata si avem o strategie care sa ne permita sa ne indeplinim obiectivele", a subliniat oficialul.

La inceputul acestei zile, producatorii europeni PSA Peugeot Citroen si Fiat au facut publice rezultate ce depasesc de asemenea estimarile analistilor si au confirmat obiectivele pentru intervalul urmator.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri