Autoritatea de supraveghere a concurentei a Comisiei Europene a estimat ca "operatiunea nu va afecta in mod semnificativ exercitarea unei concurente reale in spatiul economic european".

"Compania Volkswagen este specializata in diferite tipuri de automobile si de vehicule utilitare, in conditiile in care Porsche este axat pe productia de masini sport si de vehicule utilitare sportive", a precizat CE.

Pe "toate segmentele de productie de automobile implicate, Porsche va continua sa se confrunte cu concurenti puternici si eficienti, care dispun de cote de piata importante", se mai arata in documentul CE.

Oficialii de la Bruxelles au estimat, totodata, ca operatiunea nu va avea "efecte negative" asupra pietelor de producere si de vanzare de componente si asupra pietelor de distributie, scrie AFP, citat de NewsIn.

Citeste si:

Producatorul german de masini de lux Porsche depusese, la mijlocul lui iunie, o noua notificare la autoritatile europene de supraveghere a concurentei in legatura cu proiectul sau de a cumpara Volkswagen.

Bruxelles amanase pana in 23 iulie termenul-limita pentru a decide daca autorizeaza operatiunea, eventual cu o serie de conditii, sau lanseaza o ancheta aprofundata.

Porsche detine deja 31% din capitalul Volkswagen si vrea sa preia pachetul majoritar de actiuni la toamna.