Hyundai Motor, cel mai mare producator sud corean de automobile, a inregistrat o scadere a profitului net in al doilea trimestru de 10,6% pe fondul deprecierii wonului, ce a dus la cresterea datoriilor in valute straine, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Hyundai este al cincilea producator de automobile din lume. Impreuna cu partenerul sau, Kia Motors, a raportat un profit net de 546,9 miliarde de woni in al doilea trimestru, incheiat pe 30 iunie, sub estimarile analistilor, de 632,2 miliarde woni.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania coreana a inregistrat un profit net de 611,5 miliarde de woni si 392,7 miliarde de woni in primul trimestru al anului 2008.

Profitul operational in perioada aprilie-iunie a fost de 663 miliarde de woni, sub estimarile analistilor, de 694 miliarde de woni, fata de 623 miliarde de woni anul trecut si 529 in primul trimestru din 2008.

Cererea de masini mici este asteapta sa sustina cresterea profitului anual si sa ajute compania sa faca fata pretului crescut al materiilor brute.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Hyundai, sistem de incarcare automata a masinilor electrice