Producatorul francez de automobile Renault a raportat un profit operational aferent primelor sase luni in urcare cu 22,6%, la 845 milioane euro, arata un comunicat publicat pe pagina de internet a companiei.
In perioada similara din 2007, profitul operational a fost de 689 milioane euro. Veniturile Renault au crescut cu 2,3%, la 20,94 miliarde euro.

Compania a anuntat o marja operationala de 865 milioane euro, de 4,1% din venituri. Renault si-a redus obiectivul de a vinde 3,3 milioane vehicule pana in 2008, din cauza vanzarilor slabe in Europa, in principal in Spania, Italia si Marea Britanie.

Grupul a anuntat insa ca va reduce costurile si reduce obiectivele referitoare la productie, din cauza inrautatirii situatiei economice. Intr-un sondaj Reuters, zece analisti au estimat ca marja operationala se va situa la 4%.

"Intr-un mediu dificil, Renault a rezistat bine", a declarat directorul financiar, Thierry Moulonguet.

Renault a anuntat ca va fi mai dificil sa atinga tinta de 4,5% pentru 2008 si cea de 6,0% pentru 2009, in contextul in care cresterea economica se tempereaza si increderea consumatorilor scade in Europa, in timp ce preturile la petrol si alte materii prime raman ridicate.

Compania nu va mai efectua noi angajari, si va pune in aplicare un plan de disponibilizari voluntare in Europa, iar cheltuielile pentru cercetare si dezvoltare vor fi reduse potrivit vanzarilor. Masurile vor permite grupului sa economiseasca 350 milioane euro in 2009 si alte 500 milioane euro in 2010.

Dupa lansarea a cinci noi modele de autoturisme, printre care si noul Logan Pick-Up, grupul Renault a vandut 1.325.500 milioane vehicule, cu 4,3% mai mult decat in prima jumatate a anului trecut.

Renault nu va publica profitul net pana cand Nissan Motor Co., in care detine 44% din actiuni, nu va raporta castigurile, pe 1 august. Astfel, Renault estimeaza un profit net de 1,46 miliarde euro, fata de 1,073 miliarde euro, raportat im prima jumatate a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri