Profitul net al constructorului auto Daimler AG a scazut cu 25% in al doilea trimestru, la 1,39 miliarde euro pe fondul incetinirii cresterii economice la nivel mondial, scumpirii materiilor prime si aprecierii euro, arata un comunicat al companiei.

In aceeasi perioada a anului trecut, profitul companiei urcase la 1,85 miliarde euro.

Veniturile companiei au crescut cu 6%, la 25,4 miliarde, in perioada analizata. Vanzarile totale ale companiei au crescut cu 10% fata de al doilea trimestru din 2007, la 566.500 unitati.

Castigurile inainte de taxe si impozite au scazut in al doilea trimestru cu 4%, echivalent cu 2,05 miliarde euro, mai putin decat se estima. Piata prevedea castiguri inainte de taxe si impozite de 1,99 miliarde euro, potrivit estimarilor Reuters.

"In cadrul previziunilor, grupul Daimler estimeaza castiguri inainte de taxe si impozite din operatiunile curente de peste 7 miliarde euro in 2008", a anuntat comoania in cadrul unui comunicat, ceea ce a dus la o depreciere accentuata a actiunilor.

Impactul negativ al participatiei de 19% pe care o detine in continuare in cadrul producatorului american de automobile Chrysler, nu este inclus in aceste estimari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si