"Pe langa varianta construirii unei fabrici de asamblare a camioanelor Daimler, subsidiara din Rusia a companiei germane analizeaza optiunea cumpararii unui pachet de actiuni a firmei Kamaz, care ar permite celor doua companii sa combine experienta din domeniul vanzarilor, al productiei si al dezvoltarii strategice", au declarat reprezentantii Daimler, scrie Reuters, citat de NewsIn.

In acest fel, producatorul german poate intra mai rapid pe piata de camioane din Rusia, fara a construi propriile centre de productie, au adaugat acestia.

Titlurile Daimler, care s-au depreciat, joi, cu 10%, dupa ce compania a coborat tinta de castiguri pentru anul 2008, au inregistrat la inceputul sedintei de tranzactionare o usoara crestere, de 0,8%, pana la 38,76 euro/actiune.

Actiunile Kamaz au pierdut 3,9%, pana la 127 ruble, la Bursa din Moscova.

Citeste si:

Daimler intentioneaza sa cumpere un pachet initial de 42% a producatorului rus Kamaz, urmand ca pe termen lung sa devina actionar majoritar, au anuntat surse din cadrulul companiei. Daimler este asteptat sa anunte valoarea ofertei initiale pana la mijlocul lunii octombrie, desi o decizie finala va fi luata pana la sfarsitul acestui an, informeaza surse oficiale.

Valoarea de piata a firmei Kamaz este de aproximativ 4 miliarde de dolari.

Banca de investitii ruseasca Troika Dialog, actionar minoritar in cadrul Kamaz, a invitat la negocieri si alti constructori auto, precum firma suedeza Volvo si producatorul italian Fiat.

Kamaz, cel mai mare producator rusesc de camioane, a inregistrat in 2007 o crestere a veniturilor de 23%, la 85,25 miliarde ruble (3,65 miliarde dolari), pe fondul sporirii vanzarilor cu 20%, fata de2006. In anul 2007, Kamaz a vandut 52,648 camioane, in timp ce Daimler a vandut 467,700 unitati.