Producatorul italian de masini de lux Lamborghini a raportat o crestere cu 9,6% a cifrei de afaceri aferente primei jumatati a anului, la 277,4 milioane euro, pe fondul cresterii vanzarilor.

Compania si-a mentinut estimarile de crestere cu 5% a vanzarilor de masini in 2008. In pima jumatate a anului, Lamborghini a avut un profit brut de 35 de milioane de euro (54,76 milioane de dolari), scrie Reuters, citat de NewsIn.

Rezultatele vin dupa ce compania a atins un nivel record al profitului net anul trecut. Şeful executiv Lamborghini, Stephan Winkelmann s-a adresat casei de moda italiene Versace pentru proiectarea interiorului unei editii limitate de masini si accesorii precum manusi si genti. Acesta a declarat ca s-a aflat in tratative cu alti doi designeri pentru o linie sportiva si de haine sport de exterior cu logo-ul companiei.

O alta actiune promotionala a fost conducerea modelului Murcielago LP640 de catre Christian Bale, actorul ce il interpreteaza pe Bruce Wayne in ultimul film al seriei Batman produsa de compania Warner Bros., "The Dark Night".

Cel mai bine vandut model a fost modelul decapotabil Gallardo Spyder, urmat de Superleggera (in poza), afirma Winkelmann.

Lansat pe piata inca din 2006, modelul Gallardo Spyder atinge o viteza maxima de 193 mile/ora (314 km/h) si se vinde cu un pret intre 190.000 si 330.000 de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Şoferii de camioane aşteaptă zece ore la Nădlac II pentru a intra în ţară
Setari Cookie-uri