Forza Rossa, partener oficial Ferrari in Romania, a vandut cele 15 unitati alocate anul acesta pe plan local si are 30 de comenzi in asteptare pentru urmatorii doi ani la anumite modele.
“Forza Rossa a vandut toate unitatile alocate anului 2008. Deja se iau comenzi pentru anul 2009 si chiar 2010 pentru anumite modele. Asa cum a promis la vizita de la Bucuresti, Luca di Montezemolo, ne asteptam in urmatorii ani ca unitatile alocate Romaniei sa creasca de la 15 Ferrari anual la 40-50 de unitati”, a declarat, pentru Wall-Street, directorul de comunicare al Forza Rossa, Roxana Valcu.

Potrivit Forza Rossa, in prezent pe strazile din Romania circula aproximativ 80 de Ferrari. Cel mai intalnit model in Romania este F430. Cel mai puternic model de strada este F430 Scuderia, care are 510 cai putere si ajunge la 100 km/h in 3,7 secunde. Forza Rossa a livrat in Romania un model F430 Scuderia la inceputul anului 2008.

“Fiecare client isi poate configura Gt-ul dupa cum doreste. Optionalele sunt doar de ordin estetic, spre exemplu, interiorul poate fi din piele intoarsa sau orice culoare de piele care iese din standard, poate avea scaunele din piele cu o cusatura aparte, diamant sau daytona”, a precizat Valcu.

Pretul de pornire pentru F430 este de 145.000 euro, iar cel mai scump model este Scaglietti One to One cu un pret de pornire de 225.000 euro.

Potrivit reprezentantului Forza Rossa, “clientul Ferrari este dinamic, ii plac masinile sport si motoarele puternice. Desfasoara o activitate de raspundere, in mediul de afaceri sau este avocat, consultant, etc. Varsta varieaza intre 25 si 55 de ani”.

Pentru fiecare model in parte compania estimeaza un timp aparte de asteptare. “In general, Forza Rossa avizeaza clientii referitor la timpii necesari intrarii in posesie din momentul comandarii. Dureaza intre 8 si 18 luni sa fii proprietarul unui Ferrari”, a mai spus Valcu.

Forza Rossa building are o suprafata de 2.700 metri patrati si cuprinde un showroom Ferrari, service, Ferrari store si Clubul Proprietarilor de Ferrari. Pretul investitiei s-a ridicat la cinci milioane de euro.

In Europa, Ferrari se vinde cel mai bine in Italia si in Germania. Pietele cele mai dezvoltate sunt America de Nord si mai nou extremul orient.

Anul acesta compania italiana are in fabricatie 6.700 de unitati Ferrari. In 2007 au fost comercializate, pe plan modial, aproximativ 6.400 de masini.

Producatorul de masini sport Ferrari intentioneaza sa reduca emisiile de dioxid de carbon la jumatate pana in 2012 si lucreaza la dezvoltarea de masini hibride, a anuntat la inceputul lunii, presedintele companiei Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo, pentru ziarul german Welt am Sonntag.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri