Ford ar putea produce la Craiova 700.000 de motoare de noua generatie cu trei cilindri anual, pentru cinci euro ora de lucru fata de 30 de euro la fabrica din Koln, Germania, potrivit presei internationale.
Potrivit lui John Fleming (foto), directorul Ford Europa, in Romania ar urma sa se asambleze motoare cu consum redus de combustibil.

Uzina de motoare Ford din Koln ar putea fi inchisa din 2010, daca fabrica din Romania va incepe productia de motoare.

"Pentru mine, apare intrebarea daca exista un viitor pentru locul de munca acolo. Daca uzina din Germania, nu va fabrica cel putin o parte a productiei planificate pentru noua generatie de motoare exista riscul concedierii a cel putin 700 de angajati", a declarat, Dieter Hinkelmann, seful sindicatului Ford Europa, pentru Automotive Week.

Hinkelman a mai spus referitor la productia din Romania ca “se indoieste ca poate fi construit un motor de ultima generatie intr-o fabrica cu personal fara experienta”.

La fabrica din Germania vor fi produse anul acesta circa 200.000 de motoare cu sase cilindri pentru piata americana, insa contractul expira in anul 2010.

La Craiova vor fi fabricate peste 300.000 de masini. Costul pentru extinderea si modernizarea fabricii din Romania ar putea ajunge la 675 de milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri