Compania japoneza Mitsubishi Motors a anuntat o crestere a profitului operational in primul trimestru de 64%, la 9,86 miliarde yeni (91,76 milioane dolari), pe fondul cresterii vanzarilor noilor modele Lancer si Outlander, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Profitul operational in intervalul aprilie-iunie 2007 a fost de 6 miliarde yeni. Profitul net este de 10,30 miliarde yeni, inregistrand o revenire dupa pierderea de 8,23 miliarde yeni inregistrata anul trecut.

Constructorul de automobile estimeaza o scadere a profitului operational de 45%, la 60 de miliarde yeni, pana in martie 2009.

In timp ce cererea pe piata din Statele Unite se afla intr-o continua scadere, Mitsubishi face eforturi pentru a spori capacitatea de productie a fabricii din statul Illinois.

Estimarile in ceea ce priveste piata europeana sunt favorabile, pe fondul noului contract cu compania franceza PSA Peugeot Citroen pentru punerea bazelor unei companii cu capital mixt in Rusia si un parteneriat pentru producerea de autovehicule electrice.

Vanzarile au crescut pe piata din Rusia si Ucraina, compensand cererea scazuta de pe piata Occidentala.

"Vanzarile pe pietele traditionale sunt extrem de scazute, dar ne mentinem obiectivele legate de profit si vanzari pentru anul in curs", a declarat Shuichi Aoto, director de planning al Mitsubishi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Ford România se retrage din APIA începând cu 1 aprilie
Setari Cookie-uri