Romcar, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac, va continua sa reprezinte marca Ford in Romania pana la data de 31 iulie 2010, ulterior distributia si vanzarea produselor si serviciilor vor fi preluate si gestionate direct de catre Ford Motor Company, urmand strategia implementata in tarile europene unde Ford detine unitati de productie.

Decizia a fost luata de comun acord, in urma discutiilor purtate intre reprezentantii celor doua companii, Ford Motor Company si Romcar SRL.

"Ca urmare a deciziei Ford de a creste investitiile in Romania, prin achizitionarea fabricii de automobile de la Craiova si a intentiei anuntate de companie de a demara activitatea de productie auto inainte de sfarsitul anului 2009, reprezentantii Ford Motor Company si Romcar SRL au luat decizia ca Romcar SRL sa continue sa fie importatorul autorizat al marcii Ford in Romania pana la data de 31 iulie 2010. Incepand cu 1 august 2010, distributia si vanzarea produselor si serviciilor Ford in Romania vor fi preluate si gestionate direct de catre Ford Motor Company", se arata intr-un comunicat trimis de Ford Motor Company si Romcar.

Directorul Departamentului European de Vanzari al Ford Europa, Peter Fleet, a spus ca Romcar a deservit foarte bine dealerii si clientii Ford si va continua sa faca acest lucru timp de inca doi ani.

"Avand in vedere cresterea cu 38 % a vanzarilor vehiculelor Ford in prima jumatate a anului 2008 si faptul ca anul viitor va incepe productia de vehicule la noua noastra fabrica de la Craiova, ne aflam intr-o perioada deosebit de interesanta pentru Ford in Romania. ... Cu toate acestea, planurile noastre de a dezvolta marca Ford in Romania si de a veni in intampinarea asteptarilor din ce in ce mai mari ale clientilor nostri romani vor fi cel mai bine realizate prin Compania Nationala de Vanzari Ford incepand cu luna august 2010", a adaugat Peter Fleet.

In noul context, incepand cu 1 august 2010, distribuitorii si reparatorii autorizati Ford isi vor putea continua activitatea in coordonarea si supervizarea directa a Ford Motor Company, pe baza noilor contracte incheiate direct cu Ford. In perioada imediat urmatoare, reprezentantii celor doua companii vor elabora in comun un plan detaliat de actiune, menit sa asigure o tranzitie cat mai usoara pentru partile implicate, plan ce va fi comunicat in ultimul trimestru al anului 2008.

Romcar asigura de 16 ani importul exclusiv al marcii Ford in Romania. Conform ultimelor cifre de piata, in prima jumatate a anului 2008, Ford ocupa locul al treilea in topul celor mai bine vandute marci de import, inregistrand in primul semestru o crestere a vanzarilor cu 38% mai mare decat in perioada similara a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Record: Ford Romania va produce la Craiova peste 1.000 de autoturisme pe zi
Setari Cookie-uri