Piata securitatii auto valoreaza in prezent circa 3,6 milioane euro si ar putea depasi 7,5 milioane de euro pana la sfarsitul anului, estimeaza reprezentantii distribuitorului de echipamente electronice pentru autovehicule, Falcon Electronics.

Potrivit reprezentantilor companiei, vanzarile Falcon pe acest tip de produse s-au situat in jurul sumei de 1,35 milioane euro, 75% din ele reprezentand marca Viper. Compania a vandut astfel, in prima parte a anului, 30.000 de sisteme de securitate, obtinand o cota de piata pe aceasta categorie este de 38%.

Comparativ cu prima jumatate a anului trecut, vanzarile Falcon la sisteme de securitate auto au crescut cu 7,66%, iar pentru 2008 se preconizeaza o crestere totala de 11%, ceea ce reflecta direct tendinta pietei securitatii auto. "Acest lucru inseamna ca vom inregistra vanzari de aproximativ 2,8 milioane de euro, traduse intr-un numar de 61.500 de sisteme de securitate pentru autovehicule", au declarat reprezentantii companiei.

Pentru 2008, compania Falcon Electronics mizeaza pe o crestere a pietei de sisteme de securitate premium, cu functii multiple, cum ar fi pornirea motorului din telecomanda sau anularea alarmelor false.
In ceea ce priveste piata romaneasca a accesoriilor audio destinate automobilelor (echipamente HI-F), reprezentantii companiei sustin ca aceasta va cunoaste anul acesta o crestere de cel putin 15% fata de 2007, pana la un total de un milion de euro. Pentru 2008, obiectivul Falcon Electronics este o cota de piata de 20% din totalul pietei audio HI-FI, in contextul in care vanzarile auto in sine vor cunoaste o crestere de peste 30%.

Falcon Electronics a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 14,3 milioane de euro, cu 70% mai mult fata de 2006, iar pentru 2008 compania isi propune o crestere a cifrei de afaceri cu 30%. "Ne propunem sa realizam acest obiectiv atat prin largirea pietei de sisteme de securitate, cat si prin deschiderea de noi puncte de lucru in tara. Falcon Electronics detine deja doua puncte de lucru in Timisoara si Brasov, iar in curand ne vom extinde si in Iasi", a declarat directorul de marketing al Falcon Electronics, Cristian Filip.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Tot ce e important pentru managerii soferi: subiectele saptamanii