Nissan Motor Co, al treilea producator auto japonez, a anuntat o scadere de 46% a profitului operational in primul trimestru si a mentinut estimarile financiare anuale in ciuda temperarii economiei americane.

Profitul operational al companiei, in perioada aprilie-iunie, a fost de 79,95 miliarde yeni, sub asteptarile analistilor Reuters, care prognozasera un profit operational de 101,9 miliarde yeni.

Profitul net a scazut cu 43%, la 52,8 miliarde yeni (492 milioane dolari), iar veniturile au scazut cu 4,1%, pana la 2,347 miliarde yeni.

Nissan estimeaza pentru sfarsitul acestui an un profit operational de 550 miliarde yeni, in scadere cu 30% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul deprecierii dolarului, al scumpirii materiilor prime si al reducerii cererii pe piata americana, cea mai mare piata de desfacere a producatorului japonez. In Statele Unite, pentru anul 2008, sunt prognozate vanzari de 14,3 milioane autovehicule, cel mai scazut nivel din ultimii zece ani.

Nissan, a anuntat in aceasta saptamana disponibilizarea a 1.200 de angajati din uzinele din Tennessee, in plus fata de reducerea capacitatii de productie din Statele Unite pentru autovehiculele mari.

Titlurile Nissan s-au depreciat cu 32% in decursul acestui an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si